Se spune că muzica este una dintre cele mai importante metode de comunicare din lume și, după cum bine știm, tot ea este cea care unește oamenii, indiferent de religie, sentimente, limbă sau naționalitate. O melodie potrivită îți poate influența starea de spirit și chiar percepția experienței tale şi amintirile de la petrecere. Din acest motiv, coloana sonoră aleasă la organizarea unui eveniment este un factor fundamental.

Invitații vin la evenimentul organizat de tine și este responsabilitatea ta să le creezi o experiență unică și să le-o oferi. Trebuie să îi ghidezi prin evenimentul tău, iar muzica și DJ-ul ales sunt prietenii tăi cei mai buni când vine vorba despre asta și partea bună este că nu există limite!

În această postare îţi voi arăta câteva exemple care te pot ajuta să îţi personalizezi evenimentul cu muzică astfel încât să îl faci o experiență de neuitat.

💍 Nuntă

Genurile muzicale potrivite pentru o nuntă variază în funcție de preferințele cuplului și de tematica evenimentului. Cele mai populare genuri muzicale pentru nunți sunt:

  1. Muzica clasică: Muzica clasică poate fi o alegere elegantă, acest gen muzical este foarte potrivit in timpul ceremoniei de căsătorie. Se poate opta pentru un duo, un trio, un cvartet sau un cor întreg. Totul depinde de ceea ce vor sa audă mirii in acele momente pline de emoție ale ceremoniei.
  2. Muzica de dans: Muzica de dans este una dintre cele mai populare alegere pentru petrecerea de după ceremonie, aceasta poate include genuri cum ar fi pop, disco, funk, rock sau dans contemporan.
  3. Muzica latino: Muzica latino poate fi o alegere potrivită pentru majoritatea nunților.
  4. Muzica folk: Muzica folk poate fi o alegere potrivită pentru nunți cu tematică în acest gen.
  5. Muzica tradițională: Muzica tradițională poate fi o alegere potrivită pentru majoritatea nunților sau pentru nunțile cu oaspeți din anumite culturi. Poți combina muzica specifică zonei, cu o parte modernă.
  6. Muzica jazz: Jazz-ul poate fi o alegere potrivită pentru un eveniment mai sofisticat.
  7. Este important să țineți cont de preferințele oaspeților dvs. și să alegeți genuri muzicale care să se potrivească cu tematica evenimentului și să fie potrivite pentru toți invitații.
  8. De asemenea, este important sa aveți un DJ care sa poată adapta genurile muzicale la public și eveniment. Intră pe https://www.privent.ro/ și alege cel mai potrivit DJ pentru tine!

🍼 Botez

Pentru un eveniment reușit este important ca muzica să fie potrivită pentru atmosfera și tema evenimentului. Genurile muzicale potrivite pentru un botez pot include:

  1. muzică clasică
  2. melodii care transmit mesaje pozitive despre familie și copii
  3. muzică românească
  4. muzică tradițională populară pentru ca aceasta să fie mai accesibilă pentru majoritatea invitaților

💃🏼 Aniversare

Dacă e zi de naștere, scopul este ca prietenii să sărbătorească împreună și să se simtă bine. De aceea cele mai apreciate genuri muzicale la o aniversare sunt cele care creează o atmosferă veselă și dansantă, dar cel mai important este ca muzica să fie potrivita pentru audiență si să fie solicitată de către sărbătorit. Genurile muzicale pot diferi în funcție de gusturi, dar în general pot include:

  1. muzică pop dance
  2. hip-hop & R&B
  3. rock
  4. muzică latino.

De asemenea, muzica tradițională din cultura sărbătoritului poate fi o alegere potrivită. Un aspect important pentru fiecare eveniment pe care îl organizezi este să nu te laşi purtat complet de gusturile tale, deoarece de multe ori se ciocnesc cu cele ale majorității și la o petrecere toată lumea ar trebui să se simtă în largul său. Acest lucru nu înseamnă să rămâi la un singur gen muzical, ci că, în sfera comercială, te bazezi pe bunul gust care te caracterizează, cu mici contribuții personale.

Care-i faza cu manelele la eveniment?

Chiar dacă manelele sunt cântate preponderent de lăutari romi, publicul este cu certitudine mixt sub raport etnic: milioanele şi zecile de milioane de vizualizări de pe youtube sunt cea mai bună dovadă pentru asta.

Există două categorii de fani de manele, unii mai tineri şi mai emancipaţi, atraşi de latura pop şi de versiunile de studio ale pieselor, şi unii mai conservatori, atraşi de latura etno a concertelor; ei formează nucleul dur al fanilor şi practic ei susţin financiar industria ei, chemând lăutari la evenimente de viaţă, dând dedicaţii în restaurante (gen „pentru Maria, de la viaţa ei Marius, s-a dat 100 de euro”).

Când vine vorba de muzică, majoritatea oamenilor au fost educați de contextul în care au crescut și cultura muzicală este de cele mai multe ori cea care a fost cel mai la îndemână.

Nimeni nu poate să știe mai bine decât tine ce îți dorești pentru evenimentul tău, iar noi suntem aici să te ajutăm să îți dai tu seama ce îți dorești și să îți transpunem ideile în realitate. Intra pe www.djbooking.privent.ro și alege dj-ul potrivit cerințelor tale!